A fost aprobat Programul consacrat sărbătoririi a 30 de ani de independență – „Moldova-30”

Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova-30” a fost aprobat de Guvern, transmite IPN.

Elementul de bază al Programului îl constituie manifestările festive care se vor desfășura la 27 august în Piața Marii Adunări Naționale, eveniment în cadrul căruia vor concerta cei mai îndrăgiți artiști autohtoni din domeniile muzicii clasice, ușoare și folclorice.

Evenimentele de celebrare a celor trei decenii de independență nu se vor limita însă la festivitățile programate pentru 27 august. Până la sfârșitul acestui an, în cadrul Programului „Moldova-30”, vor fi organizate la nivel național mai multe acțiuni cultural-artistice.

Între aceste acțiuni se includ concursuri tematice, campanii de promovare a patrimoniului și imaginii țării noastre la nivel național, desfășurarea festivalurilor tematice, inaugurarea de expoziții, deschiderea oficială a anului școlar și universitar cu o oră publică consacrată aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Lecția Independenței” etc.

Potrivit MECC, Programul Național „Moldova-30” a fost elaborat urmare a propunerilor membrilor Comitetului național pentru organizarea și desfășurarea acțiunilor consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, instituit prin decizia prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi din 18 martie 2021.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.