A 13-a medalie pentru Moldova la Universiadă

Încă o medalie de bronz pentru delegaţia Moldovei la Universiada Mondială de la Kazan, Rusia. Artiom Nacu a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere în categoria de greutate 62 kg a probei sambo, transmite IPN.

În etapele preliminare, Nacu i-a învins pe Mohamed Tarek Sadfi din Tunisia şi Borislav Ţekov din Bulgaria, dar a cedat în sferturile de finală în faţa rusului Ilia Hlybov. În recalificări, Nacu a repurtat alte două victorii, cu Jakub Babiar din Slovacia şi Nozimdzhon Olkirov din Tadjikistan, ce i-au asigurat bronzul.

Alţi doi reprezentanţi ai Moldovei la sambo, Sergiu Oşlobanu (82 kg) şi Natalia Repeşco (68 kg), au fost eliminaţi din concurs.

La un pas de medalie a fost şi luptătorul de stil greco-roman, Maxim Mamulat (60 kg). În meciul pentru locul 3 sportivul moldovean a cedat în faţa kazahului Almat Kebispaev, scor 5-0. Colegii lui Maxim Mamulat, Marin Cazac (96 kg) şi Igor Beşleaga (74 kg), au părăsit competiţia după luptele inaugurale.

Cu o zi până la încheierea Universiadei, lotul Moldovei a cucerit 13 medalii, dintre care 2 de argint (Victor Ciobanu, lupte greco-romane şi Maxim Mamulat, lupte la brâu) şi 11 de bronz (Zalina Marghieva, atletism, Anatolie Moldovan (2 medalii), Igor Beşleaga, Mihail Cosnicean, lupte la brâu, Alexandru Rîşcan, Dumitru Galagoţ, box, Oleg Sârghi, Gheorghe Cernei, haltere, Piotr Ianulov, lupte libere, Artiom Nacu, sambo).

În clasamentul general pe medalii, Moldova ocupă locul 43. Lider incontestabil în această ierarhie este gazda competiţiei, Rusia, care are în palmares 137 de distincţii de aur, 68 de argint şi 59 de bronz.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.