9 iunie – zi de doliu național în legătură cu funeraliile interpretului Iurie Sadovnic

9 iunie, ziua în care vor avea loc funeraliile interpretului Iurie Sadovnic, este declarată zi de doliu național în toată țara. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 8 iunie, un decret în acest sens, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, „doliul național este instituit în legătură cu trecerea în eternitate a renumitului interpret și compozitor de muzică ușoară și folk, promotor al valorilor naționale și culturale”. În conformitate cu decretul prezidențial, în întreaga țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria interpretului prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 9 iunie, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Iurie Sadovnic, decedat în data de 7 iunie, a fost distins cu titlul Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000), cu titlul Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015), cea mai înaltă distincție în stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.