787 noi cazuri de COVID-19 – cea mai înaltă statistică din acest sezon

787 noi cazuri de COVID-19 la nivel național și 175 de cazuri în Chișinău au fost înregistrate joi, 2 septembrie. Aceasta este cea mai înaltă statistică din acest sezon. Primarul capitalei, Ion Ceban, precizează că deocamdată există activate spații suficiente la Centrul COVID-19 de la Moldexpo. Acolo sunt internați 260 de pacienți, fiind în total 350 de paturi, transmite IPN.

În secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt internate 17 persoane, din 30 de paturi de terapie intensiva disponibile. Tot acolo, sunt 100 paturi de triaj pentru suspecți la COVID-19. La necesitate, a fost pregătit pentru activare Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie cu 150 paturi, inclusiv și o secție de ATI cu șase paturi.

Urmează convocarea Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului, unde va fi discutată și analizată situația epidemiologică și incidența prin SARS CoV-2. Potrivit primarului, tot în ședința CESP Chișinău, se va discuta despre identificarea fondurilor din bugetul municipal pentru testarea cadrelor didactice. „Ne asumăm acest proces pentru profesorii din școlile din Chișinău”, a scris acesta pe Facebook.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.