76 de cazuri noi de COVID-19

Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus a ajuns în Republica Moldova la 2548. Luni, 20 aprilie, autoritățile din sănătate au anunțat 76 de cazuri noi de COVID-19, transmite IPN.

După ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că cele 76 de cazuri noi au fost confirmate după procesarea a 199 de probe. Cele mai multe cazuri, 28 la număr, sunt din raionul Glodeni. Raionul este urmat de municipiul Chișinău, unde au fost confirmate 14 cazuri noi.

Premierul Ion Chicu a declarat că, în urma activității poliției, s-a constat că majoritatea cetățenilor și slujitorilor bisericești, de Paști, au respectat regulile impuse pe timp de pandemie. Chiar dacă, în anumite localități a avut loc sfințirea darurilor pascale, această procedură s-a desfășurat cu respectarea regulilor. Însă, se constată un flux majorat de automobile din și spre oraș. Și în aceste condiții, spune premierul, sunt greu de estimat consecințele. Și acest lucru va deveni mai clar spre sfârșitul săptămânii.

Șeful executivului a mai spus că autoritățile își propun ca, începând cu data de 27 aprilie, să relaxeze mai multe activități economice, dar deciziile în acest sens depind de evoluția situației epidemiologice. În altă ordine de idei, premierul s-a referit la lotul de 80 de mii de teste, procurate din China, dar și la alte echipamente. Acestea urmează să fie distribuite instituțiilor medicale. De asemenea, premierul a spus că în satul Brânzeni din raionul Edineț a fost instituit regim de carantină.

Începând cu data de 17 martie și până pe 15 mai, în Republica Moldova este instituită stare de urgență.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.