717 proiecte au fost admise la Concursul Satul European

717 proiecte din cele 724 depuse au fost admise la Concursul Satul European, care are drept obiectiv dezvoltarea localităților, a anunțat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, în cadrul unei conferințe de presă. Valoarea totală a proiectelor se estimează la 2,8 miliarde  de milioane de lei, în timp ce în bugetul de stat sunt prevăzuți numai 670 de milioane de lei. După evaluarea finală a proiectelor, Guvernul va solicita suportul partenerilor de dezvoltare. Primăriile nu vor trebui să finanțeze realizarea proiectelor, a precizat Andrei Spînu, citat de IPN.

Ministerul Finanțelor va aloca resurse financiare pentru realizarea  proiectelor câștigătoare. Implementarea va începe la finele lunii mai, a precizat Andrei Spînu.

Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) este principala sursă de finanțare a programelor de dezvoltare regională și locală. Potrivit condițiilor concursului, proiectele nu pot avea un buget mai mare de 10 milioane de lei și acestea trebuie realizate în 12 luni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.