626 de cazuri noi de COVID-19

626 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate pe parcursul zilei de astăzi, 19 august, în Republica Moldova, acesta fiind un nou anti-record fixat. Șase oameni s-au stins din viață, bilanțul deceselor asociate noului coronavirus ajungând la 914, transmite IPN.

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guştiuc, a declarat că astăzi au fost procesate 2889 de teste. Din cele 626 de cazuri confirmate, 29 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Patru cazuri sunt de import.

În prezent, 512 pacienți cu COVID-19 sunt în stare gravă, iar 31 sunt supuși ventilării mecanice.

Vicedirectorul ANSP a precizat că, în perioada 12-18 august, verificărilor inopinate au fost supuse 150 de unități, iar ca urmare în cel puțin 34 de cazuri au fost depistate diverse încălcări. Aceste unități au admis supraaglomerări în spații închise, nu se respectă distanța între locurile de muncă, nu se face termometria vizitatorilor, nu sunt utilizate corect măștile de protecție etc.

Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a menționat că din cele peste 32 de mii de persoane aflate în autoizolare, mai bine de 90 au părăsit conștient domiciliul.

Numărul total de infectări cu noul coronavirus a ajuns la 31,4 mii cazuri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.