600 de tineri vor fi susținuți să se lanseze în afaceri

600 de tineri vor fi instruiți cum să genereze idei de afaceri. Alții cel puțin 540 vor fi asistați în dezvoltarea afacerilor începătoare. Activitățile sunt parte a programului național „Start pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, lansat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite IPN.

Programul va oferi finanțări nerambursabile în mărime de 180 de mii de lei pentru 250 de afaceri inițiate și dezvoltate de tineri întreprinzători. Se urmărește crearea și menținerea a cel puțin 400 de locuri noi de muncă, preponderent în zonele rurale.

Director general interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, a menționat că la program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsa între 18 și 35 de ani, care au lansat sau își propun să lanseze o afacere, în special în zonele rurale.

Pentru implementarea programului, cu o durată de trei ani, vor fi alocați 60 de milioane de lei din bugetul de stat. Tinerii pot aplica la program online, pe site-ul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.