54 de medalii la Campionatul Mondial de Powerlifting

Republica Moldova  a obţinut 54 de medalii la Campionatul Mondial de powerlifting (triatlon forţă), care a avut loc în Belgia. Lotul naţional, alcătuit 17 sportivi, a cucerit 36 de medalii de aur, 13 de argint şi 5 de bronz, stabilind totodată şi 16 recorduri mondiale, transmite IPN.

Cel mai bun rezultat la seniori l-a înregistrat Dumitru Sacaliuc, categoria de greutate 110 kg. El s-a clasat pe primul loc la toate probele în care a participat. Roman Scorici (125 kg) a devenit campion absolut, iar la exerciţiul genuflexiuni a stabilit recordul mondial: 292,5 kg.

La tineret, Leonid Balaban a câştigat 5 distincţii, dintre care 4 aur, în categoria 75 kg. La juniori, Maxim Rafikov s-a remarcat cu 6 recorduri mondiale în fiecare probă. Zaharia Anjulovschi (67,5 kg), Tudor Moraru (82,5 kg) şi Eugen Gavriluţa (90 kg) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce s-au impus la mai multe probe.

În turneul veteranilor, Alexandru Paşa şi-a confirmat încă odată supremaţia în categoria 100 kg.

La Mondiale au participat peste 500 de sportivi din 14 ţări. Următoarea competiţie pentru lotul naţional va fi Campionatul European din Ucraina, din luna septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.