30 de zile de arest pentru viceguvernatorul BNM Ion Sturzu

Instanța a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a viceguvernatorului Băncii Naționale Ion Sturzu, la solicitarea procurorilor. O hotărâre în acest sens a fost emisă astăzi, 11 martie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupție a desfășurat acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare. Ca urmare, un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție au fost reținuți.

Ulterior, instanța a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a ex-viceguvernatorului Emma Tăbârță, a lui Ion Ropot, șef de direcție la BNM, precum și a fostului guvernator Dorin Drăguțanu. De asemenea, instanța a decis cercetarea în libertate a viceguvernatorului Băncii Naționale Aureliu Cincilei, fiindu-i aplicată interdicția de a părăsi municipiul Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.