30 de zile de arest pentru inspectorul suspectat de accidentarea mortală a unei femei

Polițistul de patrulare, suspectat de accidentarea mortală a unei femei, urmează să petreacă următoarele 30 de zile în arest preventiv. Avocatul inspectorului a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Contactat de IPN, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, a declarat că inspectorului i-a fost înaintată învinuirea în baza a două articole din Codul Penal. Este vorba despre „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”. Pentru această faptă, șoferul riscă până la șapte ani de închisoare. O altă cauză penală a fost pornită pentru părăsirea locului accidentului rutier, faptă ce se pedepsește cu amendă, muncă neremunerată sau închisoare până la doi ani.

Oleg Afanasii a menționat că măsura preventivă a fost solicitată în contextul gravității cazului. Potrivit lui, învinuitul refuză să facă declarații.

Inspectoratul General al Poliției informa joi, după ce polițistul a fost reținut, că acesta a refuzat să fie testat cu aparatul Drager. Dar și-a dat acordul și i-au fost prelevate probe biologice. Rezultatele nu sunt deocamdată gata.

O femeie de 36 de ani a fost accidentată mortal în seara de 13 ianuarie, pe strada Socoleni din capitală. Șoferul a fugit de la fața locului, însă a fost reținut la scurt timp. Acesta s-a dovedit a fi ofițer de patrulare, în vârstă de 25 de ani, care, potrivit poliției, era în afara orelor de serviciu. Automobilul a fost depistat pe strada Podgorenilor. Șoferul se afla în mașină, împreună cu soția.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE