30 de zile de arest la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis astăzi, 8 octombrie, ca Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat din funcție, să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ședința de judecată a durat nouă ore, transmite IPN.

La sfârșitul ședinței de judecată, Alexandr Stoianoglo a făcut declarații pentru jurnaliști prin care a pledat nevinovat.

Procurorul de caz Victor Furtună a solicitat arest pentru un termen de 30 de zile cu plasare în izolatorul de detenție.

Pe parcursul ședinței, în preajma instanței de judecată a avut loc o acțiune de protest prin care s-a cerut eliberarea procurorului general suspendat și altă acțiune de protest, de proporții mai mici, prin care s-a cerut condamnarea acestuia.


Cinci deputați din BCS au depus la Judecătoria Chișinău o scrisoare de garanție cu suma prevăzută de lege, transferată pe contul instanței, drept garanție personală pentru anchetarea lui Alexandr Stoianoglo în stare de libertate, dar care nu a fost acceptată.   

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți, 5 octombrie, pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Acesta a fost escortat, în seara zilei de marți, 5 octombrie, din sediul Procuraturii Generale, de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), după trei ore de percheziții în biroul său.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.