20 de pretendenți la funcția de procuror general

Ministerul Justiției a recepționat 20 de dosare pentru concursul de ocupare a funcției de procuror general, anunță instituția într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Este vorba despre: Anatolie Istrate, Ilie Rotaru, Alexandr Stoianoglo, Maxim Gropa, Veaceslav Soltan, Eduard Bulat, Ruslan Cașu, Ruslan Popov, Alexandru Rața, Vsevolod Ivanov, Serghei Perju, Tudor Andronic, Ion Vicol, Artur Lupașco, Vladimir Adam, Gheorghe Malic, Vladislav Gribincea, Ștefan Gligor, Oleg Crîșmaru și Octavian Bodareu.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de către Ministerul Justiției la data de 30 septembrie, cu termenul limită –  20 octombrie.

Preselecția candidaților va fi organizată de către o comisie instituită de Ministerul Justiției și constă din două etape: competiția dosarelor și interviul.

Funcția de procuror general a rămas vacantă după demisia lui Eduard Harunjen, la 11 iulie. Cu două zile mai devreme, Parlamentul a constatat neîntrunirea condițiilor de numire a acestuia în funcție. Pe 9 august, CSP a anunțat concurs, la care s-au înscris șapte pretendenți. Concursul a fost anulat în momentul intrării în vigoare a amendamentelor la  Legea procuraturii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.