18 instituții preșcolare din suburbii vor fi dotate cu seturi LEGO Duplo și jucării cognitive

18 instituții preșcolare din suburbii vor fi dotate cu seturi LEGO Duplo și jucării cognitive. Acțiunea a fost lansată de UNICEF și Primăria Chișinău la grădinițele nr. 24 și 144 din satul Colonița, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chișinău, acțiunea face parte din Programul UNICEF pentru educația timpurie a copilului și este concepută pentru a oferi în grădinițe o gamă largă de activități, cum ar fi desenatul, scrisul, povestitul, exprimarea emoțiilor și altele, ajutând copiii să dobândească calități de bază și să se dezvolte în timp ce se joacă.

Primăria Chișinău în comun cu UNICEF Moldova au implementat mai multe proiecte importante pentru copiii din municipiu, dar și pentru cei din familii de refugiați ucraineni. „Mulțumesc mult UNICEF, inclusiv pentru extinderea inițiativei de echipare a instituțiilor preșcolare cu aceste materiale. Din start, proiectul a fost planificat în raza orașului, în special în grădinițele care au înmatriculat mai mulți copii refugiați din Ucraina. Datorită UNICEF, s-a acceptat și oferit suport pentru extinderea acțiunii și pentru suburbii. Aceste seturi sunt complexe și în același timp suficiente ca să ajungem cu bucurie la copii”, a mai spus primarul Ion Ceban.

Primarul de Colonița, Angela Zaporojan,  a remarcat că investiția cea mai bună este în copii. Totodată, primarul de Colonița a apreciat renovarea totală a Grădiniței nr. 24 de către municipalitate. „Anterior, copiii se jucau, luau masa și dormeau într-o singură sală. După construcția anexei, instituția dispune de mai mult spațiu, iar dormitoarele sunt aparte”, a menționat Angela Zaporojan.

Reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, a menționat importanța educației timpurii și investițiile în dezvoltarea preșcolarilor de la grădinițele nr. 24 și nr. 144 din suburbia Colonița. „Aceste inițiative își propun să promoveze dezvoltarea holistică a copiilor din Moldova și a copiilor din Ucraina, care sunt înmatriculați în grădinițele din țară. Seturile sunt concepute pentru a sprijini bunăstarea lor fizică, emoțională și mentală, asigurându-le o experiență educațională vastă și bogată. Este dovedit că învățarea prin joacă susține dezvoltarea abilităților esențiale de viață ale copiilor, le stimulează gândirea divergentă și le permite explorarea fără limite, oferindu-le un spațiu sigur pentru a-și exprima și gestiona emoțiile”, a declarat Maha Damaj.

UNICEF, cu suportul Fundației LEGO, a achiziționat 1107 seturi educaționale pentru a facilita integrarea copiilor refugiați din Ucraina în instituțiile preșcolare din țară și în spațiile prietenoase copiilor din cadrul centrelor de acomodare pentru refugiați. Din acest lot, 844 seturi au fost alocate pentru 43 de instituții preșcolare din municipiul Chișinău, iar 263 seturi – pentru 18 instituții preșcolare din suburbiile capitalei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.