17,4 mii de cazuri de COVID-19 sunt active în Republica Moldova

Complicațiile provocate de noul coronavirus au mai făcut 13 decese în Republica Moldova, urcând numărul victimelor la 1630 de oameni. Pe parcursul zilei de astăzi, 20 octombrie, infecția a fost confirmată în 833 de cazuri noi, ca urmare a efectuării a aproape 4 mii de teste. Datele au fost prezentate într-o conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

De la debutul pandemiei, 68,7 mii de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în Republica Moldova. 17,4 mii sunt cazuri active.

Directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, a comunicat că s-au constatat abateri de la respectarea regimului pandemic în 23 de instituții din cele 167 verificate.

„Drept urmare a încălcărilor, au fost aplicate 12 procese verbale de contravenție administrativă, au fost emise 16 prescripții sanitare și a fost sistată activitatea unui obiectiv. Abaterile constau în admiterea supraaglomerării spațiilor, nerespectarea regulilor de purtare corectă a măștilor de protecție și neefectuarea triajul matinal al angajaților atunci când vin la serviciu”, a  precizat Vasile Guștiuc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE