14 elevi din Orhei au ajuns la spital cu intoxicație

14 elevi de la Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Orhei au ajuns la spital cu intoxicație. Potrivit cercetărilor preliminare, cineva ar fi pulverizat spray lacrimogen pe holul instituției.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Elena Băetrău, a declarat că oamenii legii au fost sesizați în jurul orei 11.30, de către o angajată a liceului. La fața locului s-au deplasat oamenii legii, iar directoarea instituției a fost instruită, la telefon, cum să organizeze evacuarea persoanelor din sediul liceului.

La fața locului polițiștii au stabilit că mai mulți elevi, aflați în pauză pe holul scărilor dintre etajele unei aripi a blocului central de învățământ, ar fi acuzat dificultăți de respirație și disconfort în regiunea gâtului. Despre acest fapt, copiii i-au comunicat conducerii liceului. Mai mulți elevi au avut nevoie de ajutor medical.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului raional Orhei, Cristina Onila, a declarat pentru IPN că cei 14 pacienți aduși la instituția medicală au vârstele cuprinse între 13 și 17 ani. Cauza preventivă a adresării pacienților este intoxicația cu o substanță necunoscută. Starea pacienților este de gravitate medie.

Actualizare /17:20/ „În urma examinării celor 14 pacienți, transportați la spital cu intoxicație, șapte au fost intenați în secția pediatrie, starea lor fiind de gravitate medie. Ceilalți șapte pacienți au fost externați și se vor trata la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. Viața pacienților este în afara oricărui pericol”, a menționat Cristina Onila.

Directoarea liceului, Ana Ceban, a refuzat să discute cu reporterul IPN despre acest caz, invocând ancheta poliției.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.