11 frizerii au fost închise pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

11 frizerii au fost închise ca urmare a verificărilor cu privire la respectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, a fost sistată activitatea unei instituții medicale și a unui centru de sport. Informațiile au fost prezentate miercuri, 1 iulie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guştiuc, a declarat că în ultima săptămână a lunii iunie au fost supuse controalelor 194 de obiective. Ca urmare, s-a decis sistarea activității a 13 obiective, precum și întocmirea a opt procese verbale contravenționale, suma amenzilor fiind de 31 de mii de lei.

În contextul în care din 1 iulie sunt reluate și alte tipuri de activități economice, Vasile Guştiuc a menționat că de joi vor fi efectuate controale inopinate și la alte tipuri de obiective care prestează servicii.

Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, oamenii legii au efectuat verificări chiar și de câteva ori în cazul celor 24 600 de persoane aflate în autoizolare. În 68 de cazuri s-a constatat încălcarea regimului de autoizolare, iar ca urmare au fost întocmite procese verbale. Responsabilul a declarat că verificările vor continua, iar în cazul abaterilor, vor fi aplicate sancțiuni pentru a responsabiliza cetățenii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.