1 610 cazuri noi de COVID-19 și 23 de decese asociate infecției

Autoritățile din sănătate bat alarma despre gravitatea situației epidemiologice, după ce astăzi, 24 februarie, au fost confirmate 1 610 cazuri noi de COVID-19. De asemenea, se menține mare și numărul de decese asociate noului coronavirus, azi fiind raportate 23 de cazuri, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, numărul total de cazuri de infectare a depășit în Republica Moldova 180 de mii, de la debutul pandemiei. 11 341 sunt cazuri active.

Tatiana Zatîc, secretar de stat la Minister, a menționat că numărul de cazuri noi, confirmate astăzi este în creștere esențială, comparativ cu zilele precedente. Azi au fost efectuate 4 783 de mii de teste, dintre care 4 444 au fost efectuate primar.

Din cele 1610 de cazuri noi, cele mai multe – 743 – au fost înregistrate în municipiul Chișinău. „Practic atingem acele cifre înalte care au fost în luna decembrie 2020. Și constatăm o situație foarte alarmantă, deoarece numărul crește în fiecare zi și crește esențial. Numărul de persoane vindecate este mult mai mic decât numărul de persoane confirmate cu COVID-19”, a notat responsabila de la Minister.

291 de pacienți cu COVID-19 se află în stare extrem de gravă, 53 fiind supuși la ventilație mecanică.

Astăzi au fost confirmați cu noul coronavirus și 85 de lucrători medicali. În total până acum s-au infectat 16 333 de angajați ai sistemului medical. 88 de lucrători medicali au murit din cauza COVID-19.

Tatiana Zatîc a menționat că rămâne o problemă infectarea în rândul copiilor și gravidelor. Până acum au fost confirmați cu COVID-19 peste nouă mii de copii și peste opt sute de femei însărcinate.

Secretarul de stat a mai spus că situația poate fi schimbată prin respectarea măsurilor de protecție, dar și prin sancționarea nerespectării restricțiilor impuse.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.