Vlad Batrîncea: Am asistat la un discurs electoral, numai nu la ședința Parlamentului

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a declarat, după prima ședință a Parlamentului de legislatura a XI-a, că astăzi deputații au asistat la un discurs electoral, numai nu la ședința Parlamentului. Potrivit lui, formațiunea cu cei mai mulți deputați și care declara că vor munci fără concedii nu este gata de muncă, transmite IPN.

„Cei de dreapta, care se bucură de rezultatele alegerilor, au promis că vom munci fără odihnă, fără concedii, că ne așteaptă o agendă mare. De aceea astăzi, după 15 zile după scrutinul parlamentar, ne-am prezentat întreaga fracțiune, ca să discutăm ordinea de zi, agenda și să trecem la acele legi care sunt așteptate de țară și, eventual, să vedem cum se implementează acele promisiuni frumoase care au răsunat în campania electorală” a declarat deputatul într-un briefing de presă

Potrivit lui Batrîncea, nu este clar de ce formațiunea cu cele mai multe mandate de deputat a plecat fără a informa când vor avea loc următoarele ședințe. În opinia sa, aceasta este o bătaie de joc, inclusiv față de cetățeni.

În prima ședință a Parlamentului de legislatura a XI-a, după discursurile președintelui Curții Constituționale și președintelui țării, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a propus ca deputații să ia o pauză până joi, la ora 10.00. Parlamentarul a menționat că Regulamentul prevede zece zile pentru constituirea fracțiunilor, a organelor de conducere etc. Respectiv, până joi urmează să se decidă în privința componenței nominale a comisiilor permanente și altor organe.

În noul Parlament au acces trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate și Partidul politic Șor – 6 mandate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.