Versiunea funcțională Catalogului electornic a SIME a fost finalizată

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că versiunea funcțională Catalogului electornic a SIME a fost finalizată. Potrivit secretarului de stat, Natalia Grîu, aceasta este funcțională cu multiple servicii integrate – note, tipul lecției (inclusiv lecții la distanță), tema de acasă, atașamente utile, link către lecții înregistrate, orarul personalizat al lecțiilor, structura anului școlar, acces la lecțiile online, transmite IPN.

Secretarul de stat precizează că este esențial faptul că acest Catalog electronic asigură protecția datelor cu caracter personal al elevilor, părinților, profesorilor. Mai mult, instrumentul va debirocratiza sistemul, evitându-se dublarea datelor, dar și falsificarea acestora, fiind direct conectat la SIME

„Catalogul electronic e gratuit, e al nostru, al sistemului educațional, și va fi un instrument util, eventual, pentru lecții la distanță. Da, și a fost dezvoltat cu multă abnegație de echipa IT a MECC cu zero cheltuieli”, menționează Natalia Grîu într-o postare pe Facebook.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.