Vacanța elevilor a fost prelungită până pe 7 noiembrie acolo unde e cod roșu de alertă

Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă cu șapte zile pentru elevii din instituţiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal (publice și private) în unitățile administrativ-teritoriale în care este stabilit pragul roșu de alertă epidemiologică. Conform Ordinului semnat de ministrul Anatolie Topală, vacanța se extinde până pe 7 noiembrie, transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor, precizează un comunicat de presă al ministerului.

Orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ în parte, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate.

Instituțiile de învățământ care nu se află în zone sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie.

Vacanța de toamnă a elevilor, planificată pentru 27-31 octombrie, a început mai devreme,  din 23 octombrie, Ministerul Educației motivând prin situația epidemiologică gravă, care impune măsuri de limitare a răspândirii infecției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.