USMF „Nicolae Testemițanu” a publicat rezultatele intermediare ale admiterii

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a făcut publice, online, rezultatele intermediare ale concursului de admitere pentru anul de studii 2021-2022. Vladislav Badan, secretar responsabil al Comisiei de admitere, a declarat că, din numărul total de 1687 de dosare acceptate pentru concurs, peste 1 300 de concurenți au participat în competiție în baza diplomei de bacalaureat, transmite IPN.

Cel mai mare concurs pentru ocuparea locurilor bugetare s-a înregistrat la Stomatologie unde au fost 10 locuri oferite la buget, respectiv, 43 de persoane pentru un loc. Urmează specialitatea Farmacie unde au concurat 13 candidați pe un loc și la Asistență medicală generală unde au concurat 5 candidați pe un loc. La Optometrie concurența a fost mai scăzută – 4 candidați pe un loc, la specialitatea Medicină, Sănătate și Tehnologie radiologică câte dou concurenți pe loc.

Potrivit USMF, în acest an, Planul de admitere constituie 1001 locuri, dintre care 455 cu finanțare de la bugetul de stat, inclusiv 25 de locuri sunt pentru candidații din raioanele de est ale republicii.

Taxele de studii nu au fost majorate: Contractul la Medicină costă 30 100 lei, Stomatologie – 33 100 lei, Farmacie – 30 500 lei, Sănătate publică – 19 300 lei, Optometrie – 32 200 lei, Asistență medicală generală – 19 300 lei și Tehnologie radiologică – 32 200 lei.

Pentru a participa la concursul final de admitere, candidații urmează să prezinte originalele actelor, în perioada 4-10 august 2021. Cei care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar doresc să participe în concursul final, la fel trebuie să aplice actele în original, în termenele stabilite.

Pentru a depune documentele în original, candidații urmează să se programeze la numerele de telefon: 022 205 200 sau 032 205 200. Prezentarea actelor se va face personal, pe baza buletinului de identitate (pașaportului) în original. Depunerea documentelor în original poate fi făcută, în numele candidatului, de o altă persoană, pe bază de procură.

Potrivit USMF, neprezentarea originalelor actelor, în termenul stabilit, duce la pierderea locului obținut prin concursul intermediar de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”, precum și la imposibilitatea de a participa la concursul final de admitere.

Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 12 august pe site-ul Universității.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.