Un ONG va organiza „Marșul Memoriei” pe 9 mai

Comitetului Național Coordonator „Victoria" va organiza pe 9 mai, începând cu ora 09.30, în Piața Marii Adunări Naționale – „Marșul Memoriei” și acțiunea „Regimentul Nemuritor”, la care sunt invitați toți doritorii. Potrivit organizatorilor, evenimentele vor avea loc cu respectarea tuturor măsurilor antiepidemice impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Toți participanții vor primi măști de protecție, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, președintele Comitetului Național de Coordonator „Victoria”, Alexei Petrovici, a declarat сă evenimentele au loc, deoarece Comitetul nu este indiferent față de cetățenii moldoveni care doresc să păstreze istoria țării, istoria faptelor eroilor Celui de-al Doilea Război Mondial.

„Considerăm necesar să marcăm cea de-a 76-a aniversare a Victoriei în Cel de-al Doilea Război Mondial vrednic, așa cum merită memoria eroilor. De aceea, noi pe 9 mai, într-o coloană vom merge pe străzile capitalei noastre, orașul Chișinău către Memorialul „Eternitate” unde vom onora memoria eroilor războiului”. Alexei Petrovici a invitat să se alăture marșului toate organizațiile și toate structurile care se identifică cu acțiunea pe care o vor desfășura.

Adjunctul conducătorului Comitetului Național Coordonator „Victoria”, Boris Șapoval, a menționat că aproximativ 400 de mii de cetățeni moldoveni au luptat în rândurile Armatei Roșii împotriva ocupanților fasciști. Mai mult din jumătate din aceștia au fost decorați cu medalii pentru bărbăție.

Adjunctul conducătorului Uniunii Ofițerilor din Moldova, colonelul Nicolae Macovei, a spus că victoria din 1945 este un eveniment important, iar pe baza acestui război au fost educate multe generații. Uniunea Ofițerilor va veni la marșul biruinței pentru a convinge poporul Moldovei că „această biruință este importantă pentru noi”. Toți veteranii, cei care nu sunt indiferenți față de acest eveniment sunt invitați de a participa la Marș.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonator „Victoria”, dau asigurări că Comitetul nu este o organizație politică, ci un ONG, pentru care 9 mai este o zi a victoriei asupra fascismului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.