Un moldovean a încercat să treacă frontiera cu trei dispozitive de ochire, destinate armelor

Un cetățean moldovean a încercat să treacă frontiera moldo-română, având asupra sa un buletin românesc fals, cu care intenționa să ajugă în Franța, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, ca pasager într-un autoturism, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 50 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al persoanei, ocazie cu care în husa telefonului bărbatului a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia și având aplicată propria fotografie. Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul este unul fals.

Bărbatul a declarat că documentul a fost procurat de fratele său, prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro și urma să îl folosească pentru a-și găsi un loc de muncă în Franţa.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Un alt caz de ilegalitate a fost descoperit de polițiști la Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – ITPF. Iași. Un alt bărbat, în vârstă de 37 de ani, cu cetățenie moldovenească, fiind la volanul unui microbuz, înmatriculat în Republica  Moldova, a ascuns în torpedou trei dispozitive de ochire, destinate armelor. Bărbatul a declarat că, la solicitarea unui prieten, urma să transporte cele trei dispozitive din Republica Moldova în Turcia. Pe acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, iar dispozitivele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.