Un bărbat din Căușeni a detonat o grenadă chiar în uşa casei

Un bărbat de 72 de ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a murit detonând o grenadă în uşa casei sale. Poliția analizează versiunea unui suicid. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Căușeni, Olesea Gherman, cazul a fost semnalat de soţia bărbatului, în jurul orei 13.00. În urma deflagrației, bărbatul a decedat pe loc. Femeia le-a declarat oamenilor legii că soțul său ar mai fi încercat și înainte să-și pună capăt zilelor.

Contactat de IPN, primarul localităţii, Anatolie Iepure, a spus că bărbatul avea probleme de sănătate. Simţindu-se din ce în ce mai râu şi pierzându-şi vederea, acesta se credea o povară pentru soție şi, de ceva vreme, era hotărât să-și pună capăt zilelor. Azi, pe la amiază, a declanșat grenada chiar în uşa casei. Primarul presupune că grenada nu o deţinea legal. Dar putea face uşor rost de ea, întrucât satul e situat în apropiere de Tighina, unde în 1992 au avut loc lupte și unii mai păstrează muniții. Bărbatul nu a participat la război, dar putea să ia grenada de la rude sau prieteni veterani.

Satul îl știa un om cumsecade, muncitor, nu o duceau greu. Locuia doar cu soţia, copiii fiind deja pe la casele lor. Recent familia a mai pierdut o rudă, soția fratelui, răpusă de COVID.

În explozie nu a mai avut nimeni de suferit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.