Termen extins pentru eliberarea plăcuțelor neutre pentru transnistreni

Termenul în care proprietarii de automobile din regiunea transnistreană pot obține numere de înmatriculare neutre va fi extins cu încă doi ani, adică până pe 1 septembrie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură la ședința de joi, 10 septembrie, a Parlamentului, transmite IPN.

Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat în plenul Parlamentului, că de la implementarea mecanismului, au fost eliberate puțin peste patru mii de plăcuțe neutre. În doi ani, din Republica Moldova au ieșit circa 1 500 de automobile cu numere neutre, care au efectuat în jur de 47 de mii de traversări, atât pe sensul de intrare și ieșire la hotar cu România, cât și la hotar cu Ucraina.

„Unul dintre beneficiile acestui mecanism este și perfectarea actului de comodat – doar proprietarul și posesorul mijlocului de transport din stânga Nistrului pot conduce mijlocul de transport, în condițiile în care beneficiază de un act de comodat, în condițiile legislației Republicii Moldova”, a menționat vicepremierul.

Începând cu 1 septembrie 2018, proprietarii de mijloace de transport domiciliați în regiunea transnistreană pot solicita numere de înmatriculare neutre, oferite de către autoritățile Republicii Moldova, care le permite circulația în traficul rutier internațional. Urmare a înțelegerilor din cadrul procesului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au fost deschise două puncte de înmatriculare în orașele Tiraspol și Râbnița.

Costurile pentru înmatricularea unui vehicul cu plăcuțe de înmatriculare neutre se constituie din următoarele componente: 400 de lei costă certificatul de înmatriculare, 400 de lei – identificarea vehiculului (pentru cele importate după 24 aprilie 2018), precum și plata pentru revizia tehnică. Acest serviciu este prestat de către un agent economic din stânga Nistrului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.