Startul sărbătorilor de iarnă se va da pe 1 decembrie. Pomul de Crăciun a fost pus

Inaugurarea sărbătorilor de iarnă va avea loc, tradițional, pe 1 decembrie. Principalul Pom de Crăciun al capitalei este amenajat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, în preajma Porților Sfinte, și nu în Piața Marii Adunări Naționale, cum se întâmplă în fiecare an, transmite IPN.

Este bradul artificial, de 20 de metri, care a fost pus și în anii trecuți. Acesta va fi împodobit cu 2800 de globuri colorate și 1000 de metri de ghirlande.

În perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale și de-a lungul aleii pietonale din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada A. Pușkin și strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, vor fi instalate, în total, 3 km de ghirlande cu becuri LED. Pe bulevardul principal al capitalei, de la Piața D. Cantemir până la strada Ciuflea, va fi conectat iluminatul decorativ de sărbătoare, 170 de elemente luminoase în formă de fulgi, instalate pe pilonii electrici.

Iluminatul decorativ va fi conectat și pe arterele principale din sectoarele orașului, inclusiv pe Viaduct, bulevardul Dacia, strada Ion Creangă, strada Alba Iulia, strada Alecu Russo.

Conceptul evenimentului din acest an va fi diferit de ceilalți ani, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. În centrul capitalei nu vor fi organizate târguri de Crăciun sau iarmaroace tematice, precizează autoritățile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.