SRL „Furnizare Energie” – în imposibilitate să livreze energie electrică. Decizia ANRE

Compania „Furnizare Energie” SRL a notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) că este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali, începând cu data de 4 decembrie. Motivul invocat este că producătorul – ЗАО „Молдавская ГРЭС” – nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp. În consecință, Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă emis de ANRE se precizează că cele două companii, „Premier Energy” și  „Furnizare Energie Electrică Nord”, vor furniza energie consumatorilor finali deserviți de „Furnizare Energie” începând cu data de 4 decembrie. În termen de cel mult 8 zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice, vor pune la dispoziție contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă. În conformitate cu hotărârea adoptată de ANRE, „operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA și „RED Nord” SA, vor prezenta imediat furnizorilor de ultimă opțiune informațiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluați de către aceștia”.

Companiile furnizoare de energie electrică ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” nu au anunțat, deocamdată, dacă sunt în posibilitate să preia angajamentele SRL „Furnizare Energie”, la solicitarea ANRE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.