Semnăturile în susținerea lui Igor Dodon au fost depuse la CEC

Grupul de susținere a candidatului Igor Dodon la funcția de președinte a depus la Comisia Electorală Centrală documentele și listele de subscripţie cu semnături. Acestea urmează să fie verificate în decursul a șapte zile, după care se va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului, precizează CEC într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Până acum, în cursa prezidențială au fost înregistrați: candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu.

Totodată, s-a respins înregistrarea în calitate de candidat a liderului Partidului Politic Pro Moldova, Andrian Candu. CEC a motivat că din unitățile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 de semnături ale susținătorilor, iar restul 17 unități administrativ teritoriale nu întrunesc cerințele legale. Andrian Candu a declarat că va contesta în instanția de judecată decizia de neînregistrare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.