Șefii diplomațiilor moldovenească și portugheză s-au întâlnit la New York

Miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Portugaliei au convenit organizarea unui schimb de experiență pe politici publice în domeniul diasporei, cu accent pe digitalizare și servicii consulare moderne. Discuțiile au avut loc în SUA, unde delegațiile celor două state participă la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, transmite IPN.
 

„Vom continua eforturile diplomatice pentru a îmbunătăți cadrul juridic moldo-portughez în beneficiul cetățenilor noștri stabiliți în Portugalia și am exprimat interesul țării noastre de a prelua din experiența Portugaliei în domeniul mediului, managementului apelor, agriculturii ecologice, industriei ușoare, protecției și conservării patrimoniului național arhitectural”, a declarat viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru de externe, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Nicu Popescu i-a adresat omologului portughez, Augusto Santos, rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de către autoritățile Republicii Moldova, pentru a putea călători fără restricții în Portugalia.

Partea portugheză a declarat despre susținerea plenară a autorităților de la Lisabona pentru parcursul european al Republicii Moldova.  Șefii celor două diplomații au punctat rolul comunității cetățenilor Republicii Moldova din Portugalia, fiind de acord că diaspora moldovenească aduce o contribuție cu valoare adăugată dezvoltării societății portugheze și a relațiilor bilaterale.

 

  

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.