Restricțiile impuse transnistrenilor – un risc pentru exercitarea dreptului la vot

Impunerea restricțiilor de circulație pentru locuitorii din regiunea transnistreană, de către administrația de la Tiraspol, reprezintă un risc pentru exercitarea dreptului de  vot la alegerile prezidențiale. În actualele condiții, singura cale de deplasare de pe malul stâng al Nistrului este feribotul. Dar aceasta ar putea fi suprasolicitat în ziua scrutinului. Cu aceste atenționări a venit Biroul politici de reintegrare către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

În cadrul ședinței CEC, președintele instituției, Dorin Cimil, a declarat că Biroul politici de reintegrare a expediat o notificare, în care atenționează că pe agenda discuțiilor se menține problema liberei circulații și necesitatea de a elimina până pe 1 noiembrie restricțiile instituite de Tiraspol „sub pretextul pandemiei”. În document se face referire la posturile și barierele instalate în Zona de Securitate.

Dorin Cimil a mai spus că CEC a recepționat avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene cu privire la secțiile de votare care urmează să fie deschise peste hotare, dar și localitățile în care acestea vor fi organizate. Însă nu a oferit detalii cu privire la numărul menționat de MAEIE.

CEC a luat act protocolar de informațiile recepționate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.