Restricțiile de carantină în stânga Nistrului se prelungesc până pe 1 decembrie

Restricțiile de carantină în regiunea transnistreană, care urmau să se încheie pe 30 septembrie, se prelungesc până pe 1 decembrie. Presa din regiune scrie că decizia este o inițiativă a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și este luată pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, transmite IPN.

Fostul vicepremier pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că administrația regiunii transnistrene o va ține închisă de restul lumii încă cel puțin până la 1 decembrie. „Asta chiar dacă cu 125 de cazuri noi înregistrate oficial în ultimele 24 de ore, Transnistria a ajuns la cotele de infectare de pe malul drept. Strategia a falimentat, dar se insistă pe ea din ambiții politice. Asta înseamnă că oamenii în continuare nu vor fi lăsați să acceseze servicii medicale, să meargă la muncă, și nici nu vor putea să voteze în alegeri”, spune fostul vicepremier.

Alexandru Flenchea notează că supraviețuirea a mii de locuitori ai platoului Cocieri depinde doar de buna funcționare a feribotului, deja supralicitat de șase luni. Daca scade nivelul apei sau dacă îngheață Nistrul, oamenii vor rămâne fără alimente, medicamente și alte produse de primă necesitate. „E prețul ambițiilor Tiraspolului și al oportunităților ratate de Chișinău”, susține fostul vicepremier.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.