Republica Moldova este un model al coeziunii sociale, înalt comisar OSCE

Republica Moldova reprezintă un veritabil model pentru întreaga regiune din punctul de vedere al coeziunii sociale și conviețuirii armonioase a diverselor comunități etnice. Aprecierea a fost dată de înaltul comisar OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhmanov, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, transmite IPN.

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a confirmat că obiectivul consolidării societății reprezintă o prioritate pentru autorități, acest lucru reieșind din angajamentul Republicii Moldova de a promova în continuare politicile naționale în vederea incluziunii sociale a minorităților.

Oficialul moldovean a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de către Oficiul Înaltului Comisar pe parcursul ultimilor ani în diverse domenii, cum ar fi pregătirea lingvistică a funcționarilor publici, promovarea dialogului interetnic și a educației multilingve.

În cadrul întrevederii, diplomații au realizat un schimb de opinii pe marginea subiectelor care vizează relațiile interetnice și politicile de integrare a minorităților naționale. „O atenție aparte am acordat-o și schimbului de opinii privind modalitățile prin care OSCE ar putea susține programele prin care membrii comunităților etnice să învețe limba română”,  a menționat vicepremierul Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă.

Părțile au convenit asupra menținerii dialogului constructiv între Republica Moldova și instituția autonomă a Înaltului Comisar al OSCE pentru minorități naționale „în vederea întreprinderii acțiunilor concrete menite să promoveze participarea efectivă a minorităților naționale”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.