Reacțiile „Global Construcții” la acuzațiile fondatorilor grădiniței „Grădina Secretă”

Administratorul companiei de construcție „Global Construcții”, Alexei Braganciuc, susține s-a pomenit implicat într-o mulțime de procese de judecată din cauza pretextelor inventate de fondatorul grădiniței care se află în preajma șantierul din stradela Andrei Doga, 13/7 din capitală. Potrivit lui, acest lucru se întâmplă pentru că fondatorul instituției de învățământ ar fi pretins la terenul pe care se  ridică construcția.

Într-o conferință de presă la IPN, Alexei Braganciuc a declarat că autorizația de construcție a primit-o la sfârșitul 2020, iar una dintre primele lui acțiuni a fost să o invite la discuție pe fondatorul grădiniței „Grădina secretă” pentru a stabili de comun acord un grafic de efectuare a lucrărilor pe parcursul zilei. „Mi-am exprimat punctul meu de vedere privind preconizarea lucrărilor de construcție și am mai spus că sunt gata să reabilitez stradela Andrei Doga, care a fost distrusă de către familia Guzun în 2007-2008 în procesul de conectare a apeductului, canalizare, gaz și lumină. Domnul Guzun m-a ascultat și mi-a spus că nu își dorește ca eu să ridic construcția de pe stradela Andrei Doga 13/7 și că ei în decurs de zece ani încearcă să preia terenul dat pentru a construi o parcare pentru grădiniță”, a spus administratorul.

Alexei Braganciuc a menționat că fondatorul grădiniței i-a sugerat că are pârghii de influență, așa cum 80% din copiii care frecventează instituția sunt din familii de deputați, procurori, judecători. „Dacă nu voi face așa cum dorește el (fondatorul, n.r.), voi avea probleme mari. Și vă spun cuvânt în cuvânt: dacă nu am să fac așa, mă va distruge. Și într-adevăr, după acea discuție s-au început diferite atacuri, prin intermediul presei, deputaților, polițiștilor, procurorilor, colaboratorilor CNA”, afirmă Alexei Braganciuc.

Alexei Braganciuc acuză de abuzuri familia care a fondat grădinița. „Cele mai mari abuzuri, familia Guzun le-a făcut pe timpul guvernării Partidului Democrat, fiind protejată de Vladimir Andronache (fost deputatn.r.), care și acum cred că are atribuții cu businessul familiei Guzun”, afirmă agentul economic.

„Apropo, grădinița „Grădina secretă”, după toate normele și standardele, în încăpere de 220 de metri poate găzdui doar 14 copii, dar o frecventează circa 80-100 de copii”, a mai spus Alexei Braganciuc. Potrivit lui, nici grădinița și nici liceul fondat de familie nu sunt acreditate și nu este clar de ce organele responsabile le permite activitatea.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.