PSRM, despre discuțiile cu fracțiunile privind alegerile anticipate

Partidul Socialiștilor anunță că, pe parcursul acestei săptămâni, a purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative. Potrivit PSRM, acest schimb de opinii a fost constructiv și a evidențiat dorința tuturor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Însă, deocamdată sunt diferite viziuni asupra perioadei când trebuie să fie organizate alegerile anticipate, dar și cum pot fi provocate acestea, transmite IPN.

„Discuțiile vor continua, iar la final vom ieși într-o conferință de presă pentru a comunica la ce concluzii s-a ajuns. Repet, PSRM a pledat mereu pentru alegeri parlamentare anticipate, dar organizate în conformitate cu prevederile constituționale”, susține președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„Vrem să atragem repetat atenție că Maia Sandu nu mai este președintele PAS, ci președinte de țară și ar trebui să țină cont de interesele cetățenilor Republicii Moldova, nu de interesele partidului pe care l-a condus. Problemele cetățenilor trebuie să fie exclusive în atenția șefului statului, nu ratingul personal sau cel al PAS-ului. Noi cerem ca toate acțiunile să fie conform legii supreme”, a mai spus Corneliu Furculiță.

În cadrul unei emisiuni televizate, președintele Maia Sandu a declarat că va veni săptămâna viitoare cu soluția privind depășirea impasului politic în care se află Republica Moldova. Șeful statului nu va desemna săptămâna aceasta un candidat la funcția de prim-ministru și așteaptă ca deputații să-și ia un angajament public că un eventual candidat propus la șefia executivului nu va fi votat în legislativ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.