Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu

O hotărâre în acest sens a fost emisă de Curtea de Apel Chișinău, care a examinat recursul împotriva sentinței de arest la domiciliu, pronunțată de instanța de fond. În timpul ședinței, care a durat mai bine de cinci ore, în fața Curții s-au adunat câteva zeci de persoane, inclusiv deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care au cerut „justiție corectă” și libertate procurorului general, transmite IPN.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo,
a fost reținut pe 5 octombrie, după ce a fost escortat din sediul Procuraturii Generale, de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate. Procurorul de caz Victor Furtună a solicitat arest pentru un termen de 30 de zile cu plasare în izolatorul de detenție. Însă, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis ca Alexandr Stoianoglo să fie plasat în arest la domiciliu.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat. Mai mult,
avocații lui susțin ceea ce i se întâmplă astăzi iese în afara oricăror limite de legalitate și constituie un caz de abuz și sfidare a legii. Potrivit lor, a avut loc o preluare a funcției de procuror general prin metode ilegale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.