logo

Prezența tulpinii Delta în Moldova, confirmată oficial


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/prezenta-tulpinii-delta-in-moldova-confirmata-oficial-7967_1083308.html

Institutului de virusologie din Berlin a confirmat existența tulpinii Delta pe teritoriul Republicii Moldova. Din cele 15 probe expediate, 12 au fost confirmate ca fiind tulpina Delta, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Varianta B1617.2 (Delta), sau tulpina indiană, are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate și să se protejeze pe sine și cei dragi, purtând masca de protecție, păstrând distanța fizică de minim 1 metru între persoane, evitând aglomerațiile și spălând sau dezinfectând cât mai des mâinile.

Ministerul precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului.