logo

Oazu Nantoi, după accidentul din Bulgaria: Trauma nu e gravă


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/oazu-nantoi-dupa-accidentul-din-bulgaria-trauma-nu-e-7967_1083336.html

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, vine cu o reacție după ce a suferit un accident în urma unui salt cu parașuta în Bulgaria. Deputatul a remarcat că investigațiile adiționale în Chișinău au arătat că trauma nu e gravă, iar reabilitarea ar putea fi mai scurtă decât s-a crezut inițial, transmite IPN.

Oazu Nantoi a menționat, într-o postare pe Facebook, că, la 24 iulie, a participat la Cupa Europei de Est – Precizia aterizării, etapa din Bulgaria, iar în urma unui salt cu parașuta, a suportat o traumă la aterizare. Investigațiile medicale locale au indicat că este necesară transportarea sa acasă într-o poziție orizontală și fixată. Iar întrucât caracterul traumei nu i-a permis să revin în Moldova la volanul propriei mașini, a apelat la asistența unui echipaj SMURD terestru.

Deputatul a venit cu mulțumiri către toți oamenii care și-au manifestat compasiunea și considerația în legătură cu incidentul care îl vizează.

Oazu Nantoi a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, starea lui de sănătate fiind stabilă. Contactat de IPN, directorul IMU, Mihail Ciocanu, a declarat că pacientul se află în proces de examinare medicală, iar alte aspecte vor fi prezentate ulterior într-un comunicat de presă.