logo

O față nouă, europeană, a scuarului „Mihai Eminescu”


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/o-fata-noua-europeana-a-scuarului-mihai-eminescu-7542_1078034.html

Chișinău, 30.11.2020

La 27 noiembrie a.c., inaugurarea Scuarului „Mihai Eminescu” a marcat finalizarea lucrărilor de renovare, pe care le-au urmărit toți locuitorii municipiului. Timp de patru luni, scuarul a fost transformat într-un spațiu actual tendințelor de urbanistică modernă, datorită parteneriatului Mobiasbanca – OTP Group cu Primăria Municipiului Chișinău. Viziunea de renovare a reinventat identitatea acestui spațiu unic central în nuanțe proaspete. Noul concept extinde aria de utilizare a scuarului prin dotarea sa tehnică cu un sistemul acustic din 18 boxe, care permite desfășurarea evenimentelor culturale în aer liber, transmisiunea concertelor și a spectacolelor radio.

Scuarul este amplasat în centrul Chișinăului, o zonă ce reprezintă cartea de vizită a capitalei multiculturale, și  se învecinează cu două edificii istorice, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Sala cu Orgă, cu deschidere spre sediul central Mobiasbanca – OTP Group.  Această zonă este de mare interes pentru sute de pietoni și  este deschisă tuturor doritorilor de a se bucura de o atmosferă similară capitalelor europene. La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanții Primăriei mun. Chișinău, împreună cu membrii Comitetului Executiv al Mobiasbanca – OTP Group, în calitate de partener principal al acestui proiect.Suntem onorați că am contribuit la reinventarea unui spațiu important din Centrul Istoric al orașului, care, cu siguranță va bucura și oaspeții capitalei. Într-un an aniversar pentru Mobiasbanca – OTP Group, în care celebrăm 30 de ani de la înființarea băncii, suntem bucuroși să marcăm o realizare de mare impact pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Acest parteneriat l-am adoptat  în mod natural, scuarul „Mihai Eminescu” fiind amplasat în fața sediului central al Mobiasbanca – OTP Group. Scuarul este minunat în culorile dimineții și apusului, când se aprind luminile. Capitala se modernizează și aceasta nu poate decât să ne bucure.” a declarat László Diósi - președintele Comitetului Executiv - CEO, al Mobiasbanca – OTP Group. MOBIASBANCĂ – OTP Group S.A., parte a unui grup financiar internaţional, este un angajator responsabil pentru circa 800 angajați, o bancă de încredere pentru cei peste 168 000 clienți și un partener de încredere pentru societate, care de 30 de ani  investește în sănătate, programe culturale, de educație și voluntariat.

 

_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.