logo

Noi restricții la frontiera administrativă. Sunt vizați studenții


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/noi-restrictii-la-frontiera-administrativa-sunt-vizati-studentii-7967_1077870.html

Tinerii din stânga Nistrului, care își fac studiile în afara regiunii, vor fi obligați să-și facă periodic testul la COVID-19, din cont propriu. Obligativitatea se răsfrânge și asupra locuitorilor „altor state” care își fac studiile în stânga Nistrului. Rezultatele testelor vor fi prezentate posturilor de control la traversarea liniei administrative, transmite IPN.

Presa din regiune scrie că actualmente sunt înregistrași 519 astfel de studenți, dintre care 355 traversează „hotarul transnistrean” o dată pe săptămână, iar 164 o fac zilnic. Și unii și alții vor fi obligați să se testeze la COVID-19 o dată la două săptămâni, din cont propriu.

În cazul în care nu vor face acest lucru, accesul în regiune le va fi restricționat. Potrivit autorităților de la Tiraspol, decizia vine în contextul „unui risc serios de a importa virusul din statele apropiate, în care rata de răspândirea a COVID-19 este înalta”.