logo

Marina Tauber: Nu vom monitoriza activitatea celorlalți deputați, ci vom conlucra cu ei


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/marina-tauber-nu-vom-monitoriza-activitatea-celorlalti-deputati-ci-7965_1083340.html

Deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, susține că legislativul se află în fața unui nou început, după un scrutin parlamentar anticipat, în cadrul căruia oamenii „au votat cum au votat”, având așteptări mari. Parlamentara și-a exprimat speranța că mandatul actualului legislativ va fi unul de mare succese, iar oamenii doar vor avea de câștigat, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Marina Tauber a menționat că astăzi țara ar fi fost mult mai departe, dacă în ultimii 30 de ani, politicienii ar fi conlucrat cu responsabilitate și patriotism. Potrivit ei, Partidul Șor va face în continuare ceea ce știe mai bine, și anume va lucra în interesul cetățenilor. „Nu avem de gând să monitorizăm activitatea celorlalți deputați, ci intenționăm să conlucrăm cu ei în beneficiul oamenilor”, a spus deputata.

Potrivit parlamentarei, experiența pe care o are formațiunea la nivel local va fi extinsă la nivel central, în toată țara. Și unul dintre obiectivele principale este dezvoltarea localităților, elaborarea și promovarea inițiativelor de dezvoltare a infrastructurii etc. De asemenea, deputații formațiunii vor insista pe inițiativa privind farmaciile sociale, fie staționare, fie mobile.

Deputatul Denis Ulanov a spus că în legislatura precedentă fracțiunea Șor a venit cu multe proiecte, dar care încă nu au fost examinate. Și multe dintre ele coincid cu ceea despre ce a vorbit astăzi președintele țării în plenul Parlamentului. Potrivit lui, una dintre inițiativele pentru care nu au reușit să adune suficiente semnături, este anularea imunității parlamentare, și deputații PPȘ vor insista pe ea.

După prima ședință a Parlamentului de legislatura a XI-A, deputații au luat o pauză până joi, 29 iulie, la propunerea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Propunerea a fost motivată prin necesitatea constituirii fracțiunilor, a organelor de conducere, dar și stabilirea componenței nominale a comisiile permanente etc.

În noul Parlament au acces trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate și Partidul politic Șor – 6 mandate.