logo

Lucrători medicali, distinși post-mortem cu Ordinul de Onoare


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/lucratori-medicali-distinsi-post-mortem-cu-ordinul-de-onoare-7967_1082442.html

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care conferă Ordinul de Onoare, post-mortem, pentru 134 de lucrători medicali din Republica Moldova, transmite IPN.

Maia Sandu a precizat într-o postare pe Facebook că distincțiile au fost oferite în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, „în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni”. „Sunt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19”, a menționat Maia Sandu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat pentru ieri, 17 iunie, alte 57 de cazuri noi de COVID-19 și trei decese asociate virusului SARS-CoV-2. Din numărul total de cazuri, două sunt în rândul lucrătorilor medicali.

În spitalele din țară sunt internați 160 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 46 în stare extrem de gravă, 11 pacienți fiind conectați la aparate de respirație asistată. Bilanțul cazurilor de COVID-19 Republica Moldova a ajuns la 255,9 mii.