logo

Cornel Ciurea: Planurile deputaților pe termen lung contravin percepției din spațiul public


https://www.ipn.md/public/index.php/ro/cornel-ciurea-planurile-deputatilor-pe-termen-lung-contravin-perceptiei-7965_1077950.html

Deputații Vasile Năstase și Violeta Ivanov susțin că au prezentat și înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova mai multe legi care vor îmbunătăți viața cetățenilor. Astfel, Violeta Ivanov, reprezentantă a Partidului politic Șor susține că formațiunea din care face parte are în plan promovarea mai multor proiecte care deja au fost elaborate, iar o parte sunt în proces de creare. De asemenea, acest lucru a fost menționat și de deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, notează IPN.

De partea cealaltă, comentatorul politic Cornel Ciurea afirmă că în spațiul public se discută foarte activ despre dizolvarea acestei legislaturi, ceea ce contravine cu planurile pe termen lung ale celor doi deputați.

„Platforma pentru Moldova și fracțiunea parlamentară PP Șor vine și în această sesiune cu o agenda de peste 50 de proiecte care sunt minuțios elaborate și unde s-au luat în considerare necesitățile și solicitările cetățenilor Republicii Moldova. Platforma parlamentară Pentru Moldova are specialiștii foarte buni, specialiști competenți care cuprind toate domeniile. De aceea, ne propunem să venim cu un bloc economic, cu proiecte directe orientate spre soluționarea problemelor economice, proiecte sociale, un bloc foarte mare, proiecte care vin să soluționeze problemele din sectorul agrar. Proiecte foarte importante ce vin în soluționarea problemelor de mediu și utilizarea durabilă a resurselor care sunt epuizabile și sunt modeste în Republica Moldova”, a declarat Violeta Ivanov în cadrul emisiunii „Butonul Roșu” de la postul de televiziune Moldova 1.

Violeta Ivanov susține că fracțiunea din care face parte a înregistrat deja în parlament 50 de proiecte, iar în prezent se lucrează la un bloc de legi care va însuma 60 de proiecte cu profil economic.

Chiar dacă deputații nu s-au întrunit mai bine de două luni în ședință, deputatul Platformei DA Vasile Năstase afirmă că a realizat mai multe proiecte care la fel, au fost deja înregistrate la secretariatul Parlamentului.

Astfel, unul dintre proiectele importate prevede că cetățenii nu vor mai fi obligați să achite pierderile de apă din rețea, în contextul alimentării cu apă potabilă, iar un al doilea proiect prevede plafonarea salariilor excesive pentru unii funcționari de stat.

Vasile Năstase susține că proiectele au fost generate în urma discuțiilor și necesităților locuitorilor exprimate la întrevederile din perioada campaniei electorale.

Comentatorul politic Cornel Ciurea susține că declarațiile și planurile deputaților contravin senzațiilor și discuțiilor din spațiul public.

„Este foarte frumos că fracțiunile parlamentare vin cu inițiative de ordin social, dar ideea este că percepția în societate este că acest Parlament nu mai are multe zile de trăit. Cel puțin toată lumea a vorbit la un moment despre alegeri anticipate și atunci când deputații din diferite fracțiuni au planuri serioase și au planuri pe termen mediu și chiar lung, sunt un pic surprins. Ceea ce auzim în spațiul public nu corelează cu ceea ce știți dvs. Credeți că acest Parlament va avea o durată lungă de viață încât vă va permite să votați aceste legi, iar acest lucru nu coincide cu impresia generală că Parlamentul este nelegitim”, a afirmat expertul.