Președintele în exercițiu al OSCE întreprinde o vizită în Republica Moldova

Președintele în exercițiu al OSCE, ministra afacerilor externe a Suediei, Ann Linde, va întreprinde o vizită în Republica Moldova pe 17 februarie. În cadrul acesteia, ministras are programate discuții cu oficiali moldoveni de nivel înalt și conducerea politică de la Tiraspol, transmite IPN.

Ann Linde urmează să aibă întrevederi cu președintele Maia Sandu, prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi. De asemenea, vor fi discuții cu viceprim-ministra pentru reintegrare, Olga Cebotari, precum și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, împreună cu membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE. La Bender, ea se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic, Vitali Ignatiev.

De asemenea, la Chișinău Ann Linde se va întâlni cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pe teme de gen, Liliana Palihovici, precum și cu membrii societății civile care activează în domeniul drepturilor omului și egalității de gen.

Reprezentanții mass-media sunt invitați să urmărească transmisiunea în direct a două briefinguri de presă. Primul briefing al președintelui în exercițiu al OSCE, Linde, și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, va fi susținut pe 17 februarie, la ora 09.30. În aceeași zi, la ora 17.30, va avea loc un briefing de presă după întâlnirea cu liderul transnistrean Krasnoselski și reprezentantul politic Ignatiev. Reprezentanții mass-media care doresc să vizioneze transmisiunile în direct sunt rugați să transmită un e-mail la mtmpress@osce.org până la ora 8.00 pe 17 februarie. Detaliile pentru conexiune vor fi furnizate după înregistrare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.