Președintele Comitetului Național Olimpic este acuzat de intimidare și încălcarea legii

Candidatul la funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Ivan Gheorgiu, l-a acuzat de intimidare și încălcări ale legii pe actualul președinte CNOS, Nicolae Juravschi. „Mâine va fi o încercare de sfidare a legii, de punere a presiunii pe oameni care nu sunt loiali domnului Juravschi. Se va încerca să fie suspendați din funcție unii membri, care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă acum în CNOS”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat în domeniul Tineretului și Sportului al fostului Minister al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite IPN.

Ivan Gheorgiu a comentat ordinea de zi a ședinței Comitetului Executiv al CNOS, programată pentru 22 septembrie. Gheorghiu a făcut trimitere la punctele 2, 3 și 4 din ordinea de zi, unde se spune că „se va discuta cu privire la conduita unor membri – reprezentanți ai CNOS, în perioada 2019 – 2021” și „cu privire la unele modificări în componența membrilor CNOS”.

În opinia lui Ivan Gheorghiu, „când s-a luat decizia de amânare a alegerilor (la 20 septembrie 2020, din cauza numărului mare de îmbolnăviri), Nicolae Juravschi  nu se gândea, în mare măsură, la sănătatea membrilor CNOS, ci la faptul cum să-și păstreze funcția de președinte, cum să păstreze schemele de corupție, posibilitatea de a vinde acreditări, de a finanța prioritar anumite federații favorite, de a sfida și a pune presiuni pe anumite federații sportive. În mare măsură, în acel moment, domnul Juravschi s-a gândit la faptul cum să-și prelungească ilegal mandatul de președinte”.

Ivan Gheorghiu a mai declarat, că de la finele lunii septembrie 2020, Nicolae Juravschi a avut posibilitatea să analizeze dosarul său, pe care l-a prezentat pentru a candida la funcția de președinte al CNOS, respectiv, a avut posibilitatea să studieze care sunt federațiile care l-au înaintat, care nu îi sunt loiale.

Ivan Gheorghiu a explicat că prin „trucarea alegerilor” se referă la adunarea generală din 16 octombrie 2020, unde s-a hotărât amânarea alegerilor, desfășurată „prin e-mail-uri”. Ulterior, pe 31 martie anul curent, s-a desfășurat o altă adunare generală – de dare de seamă, iarăși „prin e-mail-uri”. „Nu putem să facem adunări generale prin e-mail-uri, căci acestea sunt colectări de mesaje. În cadrul adunării generale se discută pe baza rapoartelor, a anumitor întrebări, se ia cuvântul. Acesta este un drept fundamental al membrilor CNOS”, a menționat Gheorghiu.

În calitate de candidat la postul de președinte al CNOS, Ivan Gheorghiu l-a întrebat pe Nicolae Juravschi, și el candidat pentru un nou mandat, de ce nu acceptă o confruntare, o competiție. În opinia lui Gheorgiu, cei doi candidați trebuie să vină cu programele de dezvoltare, cu viziunile pe care le au, pentru ca opinia publică să le analizeze și în final membrii CNOS să-și exprime voința lor prin vot. „Nicolae Juravschi vrea să sfideze aceste alegeri, încercând în orice fel și chip să fie unica persoană care să candideze și să obțină un nou mandat”, a declarat Gheorghiu.

În replică, președintele CNOS, Nicolae Juravschi, a declarat pentru IPN, că „ceea ce a declarat Ivan Gheorghiu este aberant. Împreună cu susținătorii săi, el a atacat în judecată deciziile Comitetului Executiv al CNOS și a pierdut cauza”.   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.