Premierul interimar a participat la sesiunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului

Prim-ministrul interimar, ministrul de externe, Aureliu Ciocoi, a susținut un discurs în cadrul segmentului de nivel înalt al celei de-a 46-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care are loc în format de videoconferință, în perioada 22-24 februarie curent. În alocuțiunea sa, șeful delegației moldovene a vorbit despre impactul pandemiei asupra drepturilor omului, în special cu privire la grupurile vulnerabile care au fost cel mai puternic afectate de pandemie. Aureliu Ciocoi, de asemenea, a adresat comunității internaționale un apel de a condamna încălcările drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene se menționează că Aureliu Ciocoi a precizat că orice măsură de atenuare a efectelor pandemiei trebuie să aibă la bază respectarea drepturilor omului, fiind accentuată importanța dreptului la sănătate, iar în acest sens există necesitatea consolidării cooperării internaționale în vederea asigurării accesului la vaccin pentru toți oamenii.

În cadrul alocațiunii sale, o atenție aparte a fost acordată situației drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind aduse în atenția comunității internaționale abuzurile structurilor transnistrene, care s-au agravat și mai mult sub pretextul pandemiei.

Totodată, oficialul s-a referit la acțiunile Guvernului pe dimensiunea drepturilor omului, ca parte a eforturilor de realizare a reformelor democratice în Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.