Peste 50 de milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din capitală

Peste 50 de milioane de lei au fost alocați pentru modernizarea iluminatului public din capitală. Lucrări vor fi inițiate pe străzile Ismail, Tudor Vladimirescu, Petru Rareș, Mihail Sadoveanu. Iar pe străzile Maria Drăgan, Ceucari, Dumitru Rîșcanu, Alexei Șciusev, Alexei Mateevici  renovările sunt în derulare, transmite IPN.

Primarul Ion Ceban precizează că în proces de modernizare este și sistemul de control și dirijare de la distanță a iluminatului public. Până acum au fost înlocuite 125 de blocuri de control, iar până la sfârșitul anului urmează să fie instalate alte 100 în tot municipiul.

În paralel cu lucrările de modernizare a rețelelor electrice, muncitorii „Lumteh” asigură exploatarea și întreținerea sistemului de iluminat pe întreg teritoriul municipiului, inclusiv în curțile blocurilor. Aceste lucrări se realizează, în mare parte, la solicitările locuitorilor făcute pe platforma eu.chisinau.md.

În acest an, lucrări de modernizare sau reconstrucție a rețelelor de iluminat au fost realizate integral pe străzile 27 Martie 1918, Nicolae Costin și Ciuflea unde s-a efectuat înlocuirea, îndreptarea sau vopsirea pilonilor de metal și a suporturilor, s-a schimbat cablul torsadat, s-au montat corpurile de iluminat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.