Partidul Acțiune și Solidaritate și-a ales conducerea nouă

Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al partidului de guvernământ din Republica Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Aceasta este decizia congresului formațiunii care a avut loc ieri, transmite IPN.

Fiind singura candidatură pentru această funcție, el a adunat sufragiile a 855 de delegați, în timp ce 13 au votat împotrivă.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a fost promovată din poziția de vicepreședinte în cea de prim-vicepreședinte a partidului.

Vicepreședinți pe politici au devenit: Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Andrei Spînu, Virgiliu Pâslariuc, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Radu Marian, Olesea Stamate, Vladimir Bolea, Ina Coșeru.

Vicepreședinți pe construcţie de partid: Doina Gherman, Veronica Roșca, Ion Groza, Lilian Carp, Adrian Baluțel, Larisa Voloh.

Membri ai Biroului: Oazu Nantoi, Vasile Grădinaru, Roman Cojuhari, Ana Calinici.

De asemenea, au fost aleși 7 membri ai Biroului Permanent Național: Petru Frunze, Andrian Cheptonar, Liliana Grosu, Podreanu Alexei, Larisa Novac, Valentina Manic, Angela Munteanu-Pojoga.

Igor Grosu a declarat echipa sa „are misiunea istorică să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene și să aducă Europa acasă”.

La eveniment a fost prezent și deputatul în Parlamentul European, vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan care a opinat că „Republica Moldova este, astăzi, pentru toată Europa, un model de bună guvernare. Ați dat statului cea mai bună echipă guvernamentală pe care Republica Moldova a avut-o în ultimii 30 de ani. Moldova va fi sprijinită, ajutată, indiferent de dificultățile care vor apărea. Moldova nu va fi singură. România și Europa sunt alături de Republica Moldova”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.