Olia Tira, - „Artistul, fiind o persoană publică, este obligat să folosească acest statut în scopuri nobile”.

Despre scopuri, principiile de viaţă şi despre ţara natală a vedetei

Olia Tira, - „Artistul, fiind o persoană publică, este obligat să folosească acest statut în scopuri nobile”.

Fiecare mişcare, acţiune, cuvânt al lor apare în materialele video, sunt înregistrate la reportofon, apar în fotografii, şi astfel se creează opinia publică despre convingerile lor,  principiile de viaţă şi calităţile personale. Ei sunt bârfiţi, copiaţi, despre ei se scrie şi sunt întotdeauna la vedere. Poate din această cauză sunt numiţi staruri? Ce ştim noi despre persoanele cunoscute şi talentate de la noi din ţară

Astăzi, starurile vor fi un pic mai aproape, sau mai bine zis starul, care cu puţin timp în urmă a început să strălucească pe firmamentul muzical naţional. La zece întrebări despre sine, convingerile ei de viaţă şi despre ţara sa natală, ne va răspunde cântăreaţa Olia Tira.

  • Întotdeauna există o ieşire


Perseverenţă şi capacitatea de a depăşi greutăţile. Dacă ai căzut, ridică-te şi mergi mai departe. Există întotdeauna o ieşire, o soluţie pentru orice problemă, trebuie doar să posezi anumite calităţi de luptător, astfel încât să nu renunţi, să continui să cauţi şi să ajungi la ce ţi-ai dorit. Greutăţile, situaţiile dificile din viaţă şi capacitatea de a cântări inteligent, pot să-ţi călească caracterul, să-l facă mai puternic, pentru a păşi în viaţă cu încredere.

  • Greutăţile m-au făcut mai puternică


De la o vârstă destul de fragedă a trebuit să mă descurc pe cont propriu, fără să mă pot baza pe ajutorul celor apropiaţi. Familia mea a fost nevoită să plece din ţară, ca şi alţi mulţi concetăţeni de-ai noştri. Aceste greutăţi m-au făcut mai puternică.

Participarea la numeroase concursuri muzicale necesită, de asemenea, o anumită rezistenţă a caracterului. Abilitatea de a te depăşi pe sine însuţi, de a depăşi frica nejustificată şi a te dedica în totalitate activităţii care îţi place, se obţine foarte greu, dar este vitală oricărui artist sau muzician. Să te dedici muzicii şi artei în general, în Moldova, nu este atât de uşor cum pare la prima vedere. Spun asta din propria experienţă. Important este nu doar să fii talentat, dar şi să poţi să-ţi croieşti propriul drum în această lume dificilă, să arăţi publicului talentul tău, să-i câştigi simpatia şi dragostea.

  • Cel mai valoros – în familie


Cele mai importante lucruri sunt dragostea şi armonia. Pentru a avea armonie în familie, trebuie să poţi să faci compromisuri şi să poţi să ierţi. Cel care nu ştie cum să trăiască în armonie şi nu este capabil să ierte - niciodată nu ar putea construi relaţii adevărate în familie, indiferent de cât de bun om nu ar fi.  

  • Cheia succesului


Pentru a reuşi, trebuie să primeşti plăcere de la ceea ce faci în viaţă.  Trebuie să-ţi iubeşti munca.  Îmi este greu să numesc muzica, cântecul, prezentarea pe scenă – muncă.  Acesta este modul meu de viaţă. Mă absoarbe în totalitate. Cu aceasta trăiesc. Să devii cunoscută şi să ai succes nu este scopul principal: să cânţi, să creezi, să îţi găseşti echilibrul şi armonia, iată ce contează în primul rând. Iar când o parte din viaţa ta aduce plăcere şi altor persoane, atunci acesta devine cel mai mare premiu pe care poţi să ţi-l doreşti.

  • Evenimente influenţate de destin


La 14 ani pentru prima dată am cântat pe scena mare - la festivalul „Faces of Friends”  din Cahul. După acel concurs am făcut cunoştinţă cu Sergiu Orlov, care a devenit mentorul meu în artă şi în viaţă. Pe alocuri el mi-a înlocuit chiar propriul tată. De asemenea, el m-a ajutat să deschid multe uşi în calea mea. Împreună am trecut prin greutăţi şi împreună ne-am bucurat de succes. Probabil că acesta este unul dintre evenimentele memorabile din viaţa mea.

  •  „Veriga slabă”


Veriga slabă a statului nostru este politica socială. În momentele critice ale vieţii – când îţi pierzi locul de muncă, te îmbolnăveşti grav, te pensionezi, sau  altele,  oamenii pierd încrederea în ziua de mâine. Starea de supravieţuire şi de stres îi face pe oameni nefericiţi. În fiecare an, în lume, organizaţii sociologice profesionale efectuează studii la tema: „Care ţară este cea mai fericită”. Rezultatele sociologice arată că fericiţi se simt oamenii acelor ţări în care politica socială este bine dezvoltată. Din păcate, Moldova este la sfârşitul listei.

  • Avem nevoie de schimbări sociale


Prezenţa problemelor sociale sugerează lipsa unei atitudini mai serioase şi mai profunde din partea guvernului, în special vizavi de acele probleme dureroase pentru cetăţenii noştri, cum ar fi: şomajul, salariile şi pensiile mici, dezvoltarea slabă a serviciilor medicale etc. Cred că anume schimbări în această sferă aşteaptă poporul nostru.

  • Bunăstare, Respect, Progres


În opinia mea, foarte important este să obţinem cât mai repede un regim de călătorie fără vize pentru cetăţenii noştri. Viaţa „sub capac”, într-un „borcan de conserve”, senzaţia lipsei libertăţii pentru noi, ca şi popor cu mentalitate europeană, sunt umilitoare. Această problemă împiedică ţara noastră să se dezvolte mai rapid din punct de vedere economic şi cultural, încetineşte progresul, atât de necesar nouă astăzi. Anume rezolvarea acestor chestiuni ne va aduce bunăstare, va dezvolta respectul cuvenit statului şi cetăţenilor săi şi va ajuta oamenii să se respecte reciproc şi să-şi respecte ţara lor de origine.

  • Contribuţia mea la soluţionarea problemelor


Pe cât este de posibil, mă implic în concerte de caritate. La unele dintre ele sunt organizate colectări de  fonduri pentru cei nevoiaşi. La altele, merg pentru ca să aduc puţină bucurie şi distracţie celor care trăiesc mai rău. Uneori particip la activităţi menite să atragă atenţia oamenilor asupra unor diverse probleme şi să schimbe mentalitatea societăţii în această privinţă. De exemplu, în fiecare an cu plăcere particip în cadrul acţiunii „Ziua Donatorului”. Artistul, fiind o persoană publică, este obligat să folosească acest statut în scopuri nobile.

  • Alegerea mea este …


Fiind o persoană care, sincer, sprijină şi împărtăşeşte punctul de vedere al Partidului Democrat din Moldova, consider de datoria mea să contribui  la soluţionarea problemelor politice, socio-economice, prin alegerea acelei puteri politice, căreia nu îi sunt indiferente problemele poporului şi care este capabilă să conducă  ţara în cea mai grea perioadă a ei. Aceasta este alegerea şi contribuţia mea pentru o cauză comună.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.