Noul Plan de Acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova a fost lansat la Strasbourg


Astăzi, 19 aprilie, la Strasbourg a fost lansat oficial Planul de Acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024, în prezența Dnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova și a Dnei Marija Pejčinović Burić, Secretarul general al Consiliului Europei.

Planul de Acțiune vizează îmbunătățirea legislației, instituțiilor și practicilor naționale în conformitate cu standardele europene în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrației.

Conform acestui plan, Consiliul Europei și autoritățile moldovenești au convenit să desfășoare activități de promovare a reformelor în domenii cheie, cum ar fi punerea în aplicare a Convenției Europene a Drepturilor Omului și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului în Republica Moldova.

Bazându-se pe munca deja făcută în planurile de acțiune anterioare, vor fi luate măsuri pentru a spori independența și responsabilizarea sistemului de justiție, pentru a dezvolta capacitatea forțelor de ordine și a altor agenții de a răspunde la corupție și spălare a banilor, pentru a îmbunătăți legislația și practica electorală.

O serie de inițiative vor contribui la reformarea sistemului penitenciar și la promovarea alternativelor la detenție, promovarea conformității cu mass-media europeană și standardele de guvernanță a internetului, îmbunătățirea protecției datelor, alinierea legislației și practicilor naționale cu standardele europene de combatere a discriminării și egalității de gen, precum și consolidarea cadrul național de protecție a copilului.

Poze de la eveniment
Pliant Plan de Acțiune pentru Republica Moldova

Video de prezentare a Planului de Acțiune pentru Republica Moldova
_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.